ГоловнаПолітика

ГПУ попросила Росію видати екс-командира київського "Беркута" Кусюка

Кусюка повідомлено про підозру в рамках семи кримінальних проваджень.

ГПУ попросила Росію видати екс-командира київського "Беркута" Кусюка
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура просить Росію затримати й екстрадувати колишнього начальника київського полку спецназу "Беркут" Сергія Кусюка.

Про це повідомив начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Направлено клопотання в Російську Федерацію про його затримання і екстрадицію", - сказав він.

На цей момент від РФ відповіді немає. При цьому стосовно більшості колишніх "беркутівців" раніше було отримано відмову і інформацію про отримання ними російського громадянства.

Горбатюк також зазначив, що Кусюка повідомлено про підозру в рамках семи кримінальних проваджень, в тому числі і щодо подій 2010 року на виставці "Волинська різанина" в Києві.

Нагадаємо, після перемоги Революції гідності Кусюк утік до Криму. Влітку 2015 року Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в перешкоджанні проведення мітингу і перевищенні службових повноважень. Кусюк неодноразово командував силовими розгонами мирних акцій у Києві. У тому числі він керував розгоном учасників мітингу на Майдані Незалежності в Києві в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.

Під час заходів до Дня Росії в Москві місцеві ЗМІ зафіксували, як Кусюк у формі російського спецпризначенця "ОМОН" брав участь у розгоні демонстрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram