ГоловнаПолітика

Друга Саші Януковича і людину Бальчуна запідозрили у виведенні грошей у "ДНР", - ЗМІ

Справу розслідує військова прокуратура.

Друга Саші Януковича і людину Бальчуна запідозрили у виведенні грошей у "ДНР", - ЗМІ
Андрей Алеша
Фото: alyosha.org.ua

Суд дозволив провести обшуки в бізнесмена Андрія Альоші, якого вважають другом старшого сина екс-президента Олександра Януковича і куратором ПАТ "Укрзалізниця" у справі про фінансування тероризму. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на судове рішення, яке є в редакції.

"Згідно з інформацією Департаменту захисту економіки Нацполіції, Андрій Альоша може бути причетним до скоєння кримінального правопорушення, оскільки міг надавати допомогу за відповідну плату Нємцову В.В. у виведенні грошей з ПАТ "Укрзалізниця" під приводом виконання ремонтних робіт рухомого складу цього підприємства в м. Донецьк через підконтрольні підприємства, використовуючи рахунки, відкриті в ПАТ "ВТБ Банк", - йдеться в судовому рішенні.

При цьому суд задовольнив прохання поліцейських про проведення обшуку робочого приміщення Альоші в Києві по вул. Гончара, 35, мотивуючи це тим, що є правові підстави "для проведення обшуку, оскільки шукані речі і документи мають значення для досудового розслідування, а відомості в них можуть бути доказами під час судового розгляду".

Як повідомили Depo.ua власні джерела, під час обшуку в кабінеті Альоші були знайдені схеми, яких людей і на які посади в "Укрзалізниці" розставляти.

Нагадаємо, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму) з боку посадових осіб "Укрзалізниці", проводить Головна військова прокуратура.

Нагадаємо, раніше видання писало, що Андрій Альоша, людина Олександра Януковича, в минулому донецький депутат, став негласним "куратором" "Укрзалізниці" і розставив своїх людей на ключові посади в цьому відомстві. До того ж його давній соратник Єлизавета Пушко-Цибуляк очолила департамент корпоративного управління ПАТ "Укрзалізниці". А повний тезка колишнього менеджера Альоші з Донецька, якийсь Смирнов Євген Валерійович, претендує на посаду першого заступника директора "Укрзалізниці" в Донецькій області. Принаймні на сайті е-декларування легко знайти інформацію про цю особу.

24 квітня директором Одеської регіональної філії призначили уродженця Ясинуватої В'ячеслава Єрьоміна, якого пов'язують з Олександром Януковичем. А Близніков Андрій Сергійович, який входить в орбіту Альоші, згідно з е-деклараціями, фігурує заступником начальника відділу "Укрзалізниці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram