ГоловнаПолітика

У партії Вітренко конфіскують 42 тис. партійних внесків

У фінансовому звіті партії за IV квартал 2016 року були виявлені порушення.

У партії Вітренко конфіскують 42 тис. партійних внесків
Фото: dumskaya.net

Печерський районний суд Києва визнав керівника партії "Прогресивна соціалістична партія України" Наталію Вітренко винуватою у скоєнні адміністративного правопорушення за ст. 212-15 КУпАП (порушення встановленого законом отримання внесків політичною партією).

Про це повідомляють на сайті Нацагентства з питань запобігання корупції

За результатами аналізу фінансового звіту партії за IV квартал 2016 року було виявлено факт отримання коштів з порушенням чинного законодавства.

Згідно з документами, членські внески і благодійні пожертвування здавали на партзборах, які проходили раз на місяць, з подальшим внесенням готівкових коштів на банківський рахунок політсили. Таким чином на поточний рахунок партії від довіреної особи протягом листопада-грудня 2016 року було зроблено шість платежів на загальну суму 42 620 гривень.

"Незважаючи на невизнання провини керівником партії, суд прийшов до висновку, що надані фактичні дані підтверджують вчинення адміністративного правопорушення. Зокрема, ч. 8 ст. 14 Закону «Про політичні партії в Україні» передбачено, що грошові внески на користь політичної партії здійснюються через банківські операції. Суд зобов'язав стягнути з керівника партії Наталії Вітренко штраф у розмірі 1700 гривень і конфіскувати 42 620 гривень внесків, здійснених на підтримку політичної партії", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в березні Печерський суд конфіскував півмільйона незаконних внесків на рахунках партії "УКРОП".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram