ГоловнаПолітика

Заступник голови Нацполіції вважає небезпечною легалізацію проституції

Андрій Крищенко вважає, що європейську практику в Україні впроваджувати не можна.

Заступник голови Нацполіції вважає небезпечною легалізацію проституції
Андрей Крищенко
Фото: police.gov.ua

Легалізація проституції в Україні заохотить такий рід занять, заявив заступник голови Національної поліції України - начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

"Я ріс і виховувався в цій країні і не вважаю, що легалізація проституції - це правильно. Легалізувати - це ніби підштовхувати жінок до цього заняття", - сказав Крищенко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На його думку, державі слід забезпечувати жінок рівними правами й умовами в навчанні та побудові кар'єри, а не заохочувати такий рід занять.

"Думаю, що ми можемо побудувати сильну Україну і без легалізації проституції. Хоча в Європі це є, але я не народився там і не жив, і в мене не той рівень толерантності саме до цього питання", - додав Крищенко.

Він вважає, що легалізація проституції не зменшить криміналізацію цієї сфери.

"Легалізація проституції вже точно не зменшить криміналізацію цієї сфери. Навіть якщо будуть легальні повії, які будуть платити податки, навколо них будуть нелегальні сутенери, кримінал: з них і гроші будуть вимагати, і напади здійснювати", - переконаний Крищенко.

Нагадаємо, 2015 року у Верховну Раду внесли законопроект про легалізацію проституції, проте депутати не розглядали його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram