ГоловнаПолітика

У Дніпрі суд заборонив Спілку радянських офіцерів

Організації інкримінували дії, які загрожують територіальній цілісності України.

У Дніпрі суд заборонив Спілку радянських офіцерів
Фото: runews.su

У Дніпрі суд заборонив діяльність громадської організації "Спілка радянських офіцерів".

"У Дніпрі Окружний адміністративний суд прийняв рішення про заборону громадської організації "Спілка радянських офіцерів". Відповідно до постанови, суд виніс рішення, дослідивши матеріали і вислухавши показання свідків про події березня 2014 року", - повідомляє "Радіо Свобода".

За словами одного зі свідків у справі, громадської активістки Людмили Кострюкової, в березня 2014 року це громадське об'єднання "здійснювало дії, спрямовані на ліквідацію незалежності України, заклик сусідньої держави до порушення суверенітету і територіальної цілісності України".

"Вони продовжували свою протиправну діяльність навіть у травні 2017 року, коли 9 травня біля пам'ятника Генералу Пушкіну погрожували жінкам з українською символікою розправою шляхом насильницьких дій", - повідомила Кострюкова.

Як зазначив у суді інший свідок Андрій Куліш, він неодноразово разом з іншими громадськими активістами спостерігав за заходами Спілки радянських офіцерів і за заявами, зробленими на їхніх зібраннях. За його словами, в березні 2014 року на мітингах члени організації заявляли, що "чекають на "російську визвольну армію".

Відповідачі - представники Спілки радянських офіцерів - у четвер до суду не з'явилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram