ГоловнаПолітика

ГПУ підозрює члена НАЗК Радецького в підробці адвокатських документів

Радецький надав довідки про надання ним правової допомоги до отримання юридичної освіти.

ГПУ підозрює члена НАЗК Радецького в підробці адвокатських документів
Фото: prestupnosti.net

Генеральна прокуратура підозрює, що документи, на підставі яких заступник голови Національного агентства з питань запобігання та протидії корупції Руслан Радецький отримав свідоцтво на заняття адвокатською діяльністю, були підроблені.

Про це йдеться в постанові Печерського районного суду міста Києва, яким було надано дозвіл на проведення слідчих дій у робочому кабінеті Радецького, повідомляє Громадське.

ГПУ почала розслідування за фактом використання підроблених документів, представлених у Київську міську кваліфікаційну комісію адвокатури з метою отримання свідоцтва на право заняття адвокатською діяльністю.

У тексті постанови зазначено, що Радецький надав довідки про надання ним правової допомоги ТОВ "Гарантбудінвест" і ЗАТ "У Валентини" в період 2005-2008 рр. Проте слідство встановило, що в зазначений період заступник голови НАЗК отримував допомогу з безробіття в Деснянському районному центрі зайнятості, а юридичну освіту здобув лише 1 серпня 2008 року.

Крім того, в постанові зазначається, що в трудовій книжці Радецького відсутні з 37 по 44 сторінки.

"Зазначені факти можуть свідчити про підробку документів, що стали підставою для видачі Радецькому Р. С. свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю", - наголошується в документі.

Згідно з документом, до суду надійшло клопотання про надання дозволу на проведення обшуку в кабінеті Радецького в НАЗК від заступника генерального прокурора Юрія Столярчука. Зазначене правопорушення кваліфікується за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України і передбачає відповідальність у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Раніше повідомлялося, що поліція проводить обшуки у члена НАЗК Радецького через фальсифікацію документів. Пізніше стало відомо, що обшуки проводяться за підозрою в підробці адвокатських документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram