ГоловнаПолітика

Екс-голова луганської податкової не має наміру визнавати провину

За словами адвоката, у Антипова немає 100 млн гривень на заставу.

Екс-голова луганської податкової не має наміру визнавати провину
Фото: Сергей Нужненко

Колишній голова податкової служби Луганської області та екс-голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антипов не має наміру визнавати свою провину.

Про це повідомив один з його адвокатів.

"Мій клієнт не визнає свою провину", - сказав він.

За словами адвоката, його клієнта намагаються схилити до угоди зі слідством.

"Це не угода в тому вигляді, в якому пропонується. Він не сприймає її серйозно", - додав захисник.

Він наголосив, що у Антипова немає 100 млн гривень, які визначені як застава, і тому не буде її вносити.

Адвокат зазначив, що більша частина засобів, які були вилучені під час обшуків у Антипова, належить іноземцю та зберігалася у нього за домовленістю.

Нагадаємо, 2 червня екс-начальника луганської податкової помістили під варту за новим обвинуваченням у легалізації засобів, отриманих злочинним шляхом, з альтернативою у вигляді застави 100 млн грн.

Спочатку Антипову повідомили про підозру за ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 364 (зловживання службовим становищем), а суд визначив заставу 15 млн гривень без взяття під варту. Однак гроші Антипов у зазначений термін не вніс.30 травня Антипову пред'явили ще одну підозру - за ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу. В рамках цієї справи суд заарештував колишнього податківця.

Як повідомлялося, Антипова і ще 22 колишніх керівників обласних управлінь Міністерства доходів і зборів часів президентства Віктора Януковича затримали вранці 24 травня. Їм інкримінують участь у схемі зі збору грошей з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюється в 96 мільярдів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram