ГоловнаПолітика

Суд у Криму не дозволив Чийгозу побачитися з важкохворою матір'ю, - адвокат

Адвокат закликав громадськість і владу України звернутися в міжнародні структури з метою впливу на РФ і підконтрольний їй суд.

Верховний суд анексованого Криму відмовив у клопотанні захисту заступника Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза про надання йому дозволу побачитися з важкохворою матір'ю.

Про це повідомив адвокат політв'язня Микола Полозов.

За його словами, мати Ахтема Чийгоза хвора на рак, який почав різко прогресувати і оперуванню не підлягає. Її лікування полягає в прийомі сильнодіючих знеболювальних.

"Російська Федерація безцеремонно зневажає священне право людини на прощання з вмираючим близьким родичем, завдаючи моральні страждання як самому Ахтему Чийгозу, так і його матері Чийгоз Алії Абдураїмівній", - заявив Полозов.

Фото: facebook.com/ayder.muzhdabaev

За словами адвоката, немає ніяких перешкод юридичного або технічного характеру, які дозволили б посадовим особам Російської Федерації реалізувати це право Ахтема Чийгоза. Захистом суду запропоновано кілька варіантів вирішення цієї ситуації в суворій відповідності до чинного законодавства Російської Федерації.

Однак у задоволенні всіх клопотань судом абсолютно невмотивовано відмовлено.

Адвокат закликав громадські організації, державні органи України і громадян звернутися в міжнародні структури з метою впливу на Росію і підконтрольний їй суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram