ГоловнаПолітика

Апеляційний суд скасував обмеження на вивезення речей з Криму

Норма, введена Кабміном, визнана незаконною.

Апеляційний суд скасував обмеження на вивезення речей з Криму

Київський апеляційний адміністративний суд скасував пункт 1 постанови Кабінету Міністрів України №1035 від 16 грудня 2015 року, яким на період тимчасової окупації Криму заборонялися постачання товарів (робіт, послуг) на іншу територію України або навпаки.

"Скасували постанову уряду №1035!"- написав юрист Гельсінської спілки з прав людини Максим Тимочко на своїй сторінці в фейсбуці.

Таким чином, суд підтвердив незаконність заборони перевезення, зокрема, особистих речей через адміністративний кордон з Кримом.

"Ця постанова обмежувала право громадян переміщати особисті речі з окупованої території на іншу територію України", - пояснив юрист.

Згідно з п.1 постанови, на період тимчасової окупації заборонялися постачання товарів (робіт, послуг) під всіма митними режимами з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або іншої території України на тимчасово окуповану територію, крім особистих речей громадян, визначених ч.1 ст.370 Митного кодексу України (крім товарів, визначених п.24 ч.1 зазначеної статті), що переміщуються в ручній поклажі та/або супроводжуваному багажі; а також крім соціально значущих продуктів харчування, що переміщуються громадянами, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10 тис. грн і сумарна вага яких не перевищує 50 кг на людину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram