ГоловнаПолітика

Організатора нападу на Чорновол знайшли повішеним у СІЗО (оновлено)

Екстрадованого місяць тому з Білорусі Олега Нетребка утримували в ізоляторі МВС.

Організатора нападу на Чорновол знайшли повішеним у СІЗО (оновлено)
Фото: Миротворец

Організатора нападу на Тетяну Чорновол у грудні 2013 року знайшли повішеним у СІЗО, стверджує нардеп Віталій Купрій.

"Отримав сьогодні інформацію, що організатора нападу на Тетяну Чорновол кримінального авторитета Олега Нетребка (прізвисько Нетрік) повісили в камері СІЗО!" - написав він у фейсбуці.

За даними нардепа, замовником нападу на Чорновол було керівництво тодішньої міліції, зокрема в.о. київського начальника Валерій Мазан, який зараз перебуває в розшуку.

Купрій вважає, що Нетребка вбили, щоб не дати йому розповісти про злочини правоохоронців під час Революції гідності.

Оновлення. Прес-секретар заступника міністра юстиції у справах пенітенціарної системи Юрій Маслак підтвердив "Українським новинам" інформацію про смерть Нетребка.

"Його знайшли повішеним не в СІЗО, а в ізоляторі тимчасового утримання Міністерства внутрішніх справ", - сказав він.

За його словами, в Лук'янівському СІЗО Нетребко перебував один день - з 12 по 13 травня - після екстрадиції з Білорусі. Місце подальшого утримання підсудного визначила Генеральна прокуратура.

Оновлення 15:46. Прес-секретар заступника міністра юстиції з питань пенітенціарної системи Юрій Маслак підтвердив Українським Новинам інформацію про смерть Нетребка.

"Він знайдений повішеним не в СІЗО, а в ізоляторі тимчасового утримання Міністерства внутрішніх справ", - сказав він.

За його словами, в Лук'янівському СІЗО Нетребко перебував день - з 12 по 13 травня - після екстрадиції з Білорусі. Місце подальшого утримання підсудного визначила Генеральна прокуратура.

Оновлення 17:19. За фактом смерті Нетребка поліція почала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), повідомляє прокуратура Києва.

47-річний чоловік перебував під арештом в ізоляторі тимчасового утримання Головного управління Нацполіції в Києві.

"Тіло в'язня без ознак життя було виявлено близько четвертої ранку 15 червня 2017 року працівниками спецустанови. За попередньою інформацією, смерть настала від механічної асфіксії шиї шляхом повішення на простирадлі", - сказано в повідомленні.

Судово-медичний експерт не знайшов тілесних ушкоджень на тілі померлого, а також інших явних ознак насильницької смерті. Відеозапис з камери спостереження також виключає причетність сторонніх до смерті Нетребка.

У кримінальному провадженні призначено судово-медичну експертизу, яка повинна встановити причину смерті в'язня.

Одночасно прокуратура Києва порушила справу за ст. 367 КК України (службова недбалість), а також ініціювала перевірку ізолятора.

Нагадаємо, Нетребка затримали в Білорусі в січні цього року і в травні екстрадували в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram