ГоловнаПолітика

У МЗС підтвердили зустріч Порошенка і Трампа, але дати не уточнили

Українська і американська сторона продовжать пошук варіантів взаємодії щодо здійснення тиску на РФ.

У МЗС підтвердили зустріч Порошенка і Трампа, але дати не уточнили
Фото: ukranews.com

У Міністерстві закордонних справ України підтверджують зустріч голів держав України і США, однак не називають конкретних дат, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Зустріч відбудеться, звичайно, ми її готуємо. Але ми повинні витримати інтригу. Найближчим часом (прес-секретар голови держави, - ред.) Святослав Цеголко зробить відповідну заяву, синхронно з нашими американськими друзями, але ми зараз працюємо над змістовною частиною промови", - сказав голова МЗС України Павло Клімкін журналістам у середу в Києві.

Міністр також зазначив, що на порядку денному зустрічі будуть питання про виконання Росією своїх зобов'язань у рамках Мінських домовленостей, а також питання окупованого Криму, доступ до нього міжнародних спостерігачів, питання двосторонньої співпраці України та США, а також допомога українським реформам.

Також, за словами міністра, будуть питання щодо співпраці в сфері безпеки між Україною та США. Голова зовнішньополітичного відомства анонсував "важливі політичні рішення в цій сфері".

Міністр також уточнив, що сторони під час підготовки до зустрічі Порошенка і Трампа погоджували формат участі США в переговорах щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Нам було перед цією зустріччю важливо домовитися з американськими партнерами щодо їх формату ангажування, буде це паралельний формат чи формат взаємодії на певних рівнях із нормандським форматом. Тому чекайте найближчим часом багато важливих новин", - анонсував Клімкін.

За словами голови МЗС, українська й американська сторони продовжать пошук варіантів взаємодії щодо здійснення тиску на РФ.

"Ми будемо працювати над тим, щоб узгодити логіку нашої взаємодії щодо тиску на Росію", - підсумував Клімкін.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела в дипломатичних колах повідомили, що Петро Порошенко наступного тижня проведе зустріч із президентом США Дональдом Трапмом у Вашингтоні. Йдеться про повноцінний державний візит Порошенка до США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram