ГоловнаПолітика

Фігуранту "справи Онищенка" Постному стало погано в суді

Опівночі закінчується термін його утримання під вартою.

Фігуранту "справи Онищенка" Постному стало погано в суді
Фото: hromadske.ua

Суд щодо продовження запобіжного заходу для обвинуваченого у "газовій справі Онищенка" Валерія Постного перенесли на ранок 15 червня, повідомляє Громадське.

Опівночі закінчується термін його утримання під вартою. Відповідне рішення ухвалили судді Солом'янського суду Києва.

"За нашим розумінням, термін утримання під вартою Постного закінчується опівночі 15 червня. Зараз ми їдемо в СІЗО і сподіваємося, що його відпустять. Якщо це станеться, то Постний поїде додому, а завтра вранці приїде на засідання", - розповів адвокат Постного Олег Іщенко.

Водночас, прокурори наполягають, що Постного не випустять із СІЗО до продовження судового засідання, тобто до 9:30 15 червня.

Під час засідання Постний перебував у Лук'янівському СІЗО і брав участь через відеозв'язок.

"Під час перерви йому було надано медичну допомогу через гіпертонічну кризу", - повідомила під час засідання медпрацівник Лук'янівського СІЗО.

Постного вважають одним з головних фігурантів схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ВАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. Організатором схеми вважають депутата Верховної Ради Олександра Онищенка.

У липні 2016 року засідання суду щодо підвищення застави Постному перенесли, оскільки він перебував у суді в безпам'ятному стані під впливом наркотиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram