ГоловнаПолітика

Садовий назвав заяву Гройсмана про львівське сміття "елементарним хамством"

На засіданні Кабміну прем'єр обурився звинуваченнями з боку Садового в сміттєвій блокаді Львова.

Мер Львова Андрій Садовий прокоментував виступ Володимира Гройсмана на засіданні уряду в середу, 14 червня, в якому той досить безцеремонно прокоментував звернення Львова до центральної влади з проханням оголосити місто зоною надзвичайної екологічної ситуації у зв'язку з неможливістю вивезення сміття.

"Чекав від Прем'єр-міністра (!) України більш адекватної відповіді на офіційне попередження про екологічну загрозу, викликану сміттєвою блокадою 800-тисячного міста, ніж елементарне хамство", - написав Садовий у фейсбуці.

Раніше сьогодні прем'єр обурився тим, що мер Львова вважає його винним у сміттєвій кризі, в якій опинилося місто. Про це він сказав після того, як віце-прем'єр Степан Кубів розповів про банер із закликом до Порошенка і Гройсмана зупинити сміттєву блокаду Львова, який сьогодні вночі з'явився на міській ратуші.

Нагадаємо, у Львові вже рік як тривають проблеми з вивезенням сміття. Відтоді як через пожежу було закрито міське звалище, Львів з великими труднощами вивозить сміття на інші полігони.

21 квітня 2017 року влада Львова за участю представників Кабміну та Львівської ОДА підписали меморандум з 20 містами області. Сміття зі Львова протягом двох найближчих років повинні були приймати полігони цих міст.

9 червня Садовий заявив, що Львів обдурили і меморандум не виконується. Він також прямо звинуватив в організації сміттєвої блокади центральну владу в особі президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram