ГоловнаПолітика

Петиція за скасування блокування "ВКонтакте" набрала 25 тис. підписів

Це перша більш ніж за рік успішна петиція до президента.

Петиція за скасування блокування "ВКонтакте" набрала 25 тис. підписів
Фото: Макс Требухов

Петиція до президента України з вимогою скасувати блокування російської соціальної мережі "ВКонтакте" набрала 25 тисяч підписів, необхідних для її розгляду.

Про це свідчать дані сайту голови держави.

Це перша більш ніж за рік петиція, яка змогла набрати 25 тисяч голосів.

Автор петиції вказує, що "ВКонтакте" - великий майданчик для вітчизняного бізнесу, а запобігати пропаганді в соцмережі потрібно зусиллями СБУ, а не забороною. Про "Одноклассники", "Яндекс", Mail.ru, "Кинопоиск", які теж потрапили під блокування, в петиції нічого не сказано.

Нагадаємо, 16 травня президент Петро Порошенко активував рішення РНБО, згідно з яким було розширено список фізичних і юридичних осіб РФ, проти яких введено санкції. До розширеного списку увійшли 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Зокрема, в Україні заборонено доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також до Mail.ru і "Яндексу".

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликала Порошенка негайно скасувати заборону російських соціальних мереж та інтернет-ресурсів в Україні, тому що це "цинічне, політично обґрунтоване посягання на право на інформацію".

24 травня група депутатів Верховної Ради звернулася з конституційним поданням до Конституційного Суду про визнання окремих положень цього указу Президента неконституційними.

14 червня Вищий адміністративний суд визнав законним указ Президента Петра Порошенка про заборону російських соціальних мереж та інтернет-ресурсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram