ГоловнаПолітика

Мер Миколаєва зачинився в кабінеті від поліцейських з протоколом про корупцію (оновлено)

Адмінпротокол складено через голосування щодо присвоєння меру рангу держслужбовця. 

Мер Миколаєва зачинився в кабінеті від поліцейських з протоколом про корупцію (оновлено)
Охранник Сенкевича

У середу, 14 червня, до кабінету мера Миколаєва Олександра Сенкевича  (обраний від "Самопомочі") прийшли співробітники Департаменту захисту економіки Нацполіції України, щоб вручити градоначальнику адміністративний протокол про корупцію.

Дізнавшись про візит правоохоронців, Сенкевич замкнувся в кабінеті й нікого до себе не пускав. Вхід до кабінету закрив особистий охоронець мера.

Прочекавши годину, поліцейські залишили будівлю мерії.

За даними місцевого видання "Преступности.НЕТ", протокол був складений за те, що під час першої сесії міськради 24 листопада 2015 року Сенкевич проголосував за присвоєння собі рангу держслужбовця і нарахування заробітної плати, не оголосивши при цьому про конфлікт інтересів.

Оновлення. Працівники Департаменту захисту Національної економіки поліції вручили протокол про вчинення адміністративного правопорушення Сенкевичу, повідомляють "НикВести".

Відзначається, що правоохоронці вручили йому протокол о 16:15 в малій залі міськради у присутності представників ЗМІ, а також кількох депутатів міської ради.

Водночас Сенкевич заявив, що не вважає себе винним, а також відмовився коментувати інформацію про те, що він втікав через вікно від поліції в першій половині дня.

"Є запитання, до апарату міськради, він повинен був мене підготувати. Це перша сесія, я не знав. Але я не виправдовуюся. Була дія, я голосував... Я був готовий до цього протоколу, знав про нього", - сказав Сенкевич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram