ГоловнаПолітика

Фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Джеппарова посадили в карцер на 25 днів

Адміністрація СІЗО ігнорує прохання ув'язненого про повноцінне медичне обстеження.

Фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Джеппарова посадили в карцер на 25 днів
Симферопольский СИЗО, где держат фигурантов дела Хизб ут-Тахрир
Фото: Алина Смутко

Фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Арсена Джеппарова посадили в карцер на 25 днів. Про це повідомив адвокат Джеміль Темиш, повідомляє КримSOS.

Джеппарова відправили в карцер за те, що він нібито не відкрив двері в камеру на вимогу адміністрації СІЗО.

"У них камера одна з найменших у СІЗО. Там навіть пройти неможливо. Якщо одна людина встала, то друга вже не пройде. Тому двері в камеру погано відчинялися", - розповів адвокат.

Джеппаров перебуває в карцері вже четверту добу.

"У нього йшло лікування, коли його посадили [в карцер]. Його забрали в шкарпетках і майці. Всю ніч він простояв в сирому карцері", - додав Темішев.

Джепаров вже не вперше потрапляє в карцер. У січні його посадили туди на десять діб за те, що він нібито не збрив бороду.

Як повідомляється, за час перебування в СІЗО у Арсена Джеппарова значно погіршився стан здоров'я. На його тілі постійно виникають абсцеси. Через це в листопаді минулого року Джеппаров переніс операцію.

Нещодавно у Джеппарова утворилося нове запалення в ділянці вуха. Через це він частково оглух. Крім того, його постійно мучать головні болі. Однак адміністрація СІЗО продовжує ігнорувати прохання Джеппарова про повноцінне медичне обстеження. За словами адвоката, заяви до лікаря нібито не надходять.

Згодом Джеппарову все ж провели медичний огляд, поставили діагноз типу застуди і прописали п'ятиденний курс антибіотиків.

"Яких саме ми не знаємо. Навіть якщо він застудив це вухо, він два тижні ходив з раною, вона текла. І після цього у нього є ускладнення, вухо майже не чує. Постійні головні болі так і залишилися. Він весь час на знеболювальних. Родичі передають йому великі ампули знеболювального", - додав Темішев.

Арсен Джеппаров є одним з фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір". Його разом з іншими фігурантами цієї справи Еміром-Усейном Куку, Вадимом Сіруком, Рефатом Алімовим і Муслімом Алієвим затримано в квітні 2016 року. Тиждень тому суд у закритому режимі продовжив їм арешт на два місяці. Фігуранти цієї справи вже півтора року перебувають у СІЗО. Адвокати неодноразово заявляли, що слідство у цій справі затягується. На зборах "Кримської солідарності" Темішев заявив, що приміщення його підзахисного в карцер - це спроба тиску з боку слідства і керівництва СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram