ГоловнаПолітика

Від початку року Парубій 4 рази достроково закривав засідання Ради через відсутність депутатів

Усього 2017 року відбулося 59 пленарних засідань.

Від початку року Парубій 4 рази достроково закривав засідання Ради через відсутність депутатів
Фото: Макс Требухов

Від початку 2017 року спікер Верховної Ради Андрій Парубій чотири рази достроково закривав засідання парламенту через відсутність у залі народних депутатів.

Про це повідомляє Комітет виборців України, посилаючись на дослідження в рамках проектів "Дослівно".

"Такі випадки були 19 січня (ранкове і вечірнє засідання), 8 лютого (ранкове) і 7 червня (ранкове). Щоразу в залі перебувало менше депутатів, ніж потрібно для прийняття рішень. Згідно з даними рейтингових голосувань, 19 січня на ранковому і вечірньому засіданнях Ради було 211 і 169 депутатів відповідно, 8 лютого - 198 депутатів, 7 червня - 213 депутатів із 226 необхідних", - наголошують у повідомленні.

Серед фракцій і груп найгірші показники відвідуваності продемонстрували депутати ВО "Свобода (12%), "Відродження" (24%), Опозиційного блоку (25%) і ВО" Батьківщина "(30%). У залі також перебувало близько половини депутатів фракцій БПП, "Народного фронту", Радикальної партії Олега Ляшка та "Самопомочі".

Усього 2017 року відбулося 59 пленарних засідань.

Нагадаємо, в травні всі засідання парламенту пропустили 11 нардепів. У квітні стовідсоткових прогульників було вісім.

Навіть за 100% відсутність депутата-прогульника відкликати неможливо, єдине покарання за невідвідування засідань - позбавлення частини зарплати. Також за дорученням Парубія з вересня 2016 року імена прогульників публікують у газеті "Голос України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram