ГоловнаПолітика

Семеро з підозрюваних у справі про заворушення в Дніпрі 9 травня перебувають у розшуку

Досудове розслідування у справі завершено.

Семеро з підозрюваних у справі про заворушення в Дніпрі 9 травня перебувають у розшуку
Архив

Сім з 16 осіб, яким повідомлено про підозру у справі про заворушення 9 травня у Дніпрі, перебувають у розшуку. Про це повідомив заступник прокурора області Роман Токар, передає Радіо Свобода.

За його словами, досудове розслідування у справі завершено, підозрювані почали ознайомлюватися з матеріалами справи. Роман Токар зазначив, що найближчим часом матеріали справи передадуть до суду для розгляду по суті.

Як повідомив Токар, 9 червня затримали одного з організаторів заворушень, суд вже обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Всього у справі встановлено трьох організаторів, один з них - у розшуку.

Заступник прокурора області розповів, що як свідок проходить депутат Верховної Ради від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул.

На запитання присутніх на брифінгу учасників бойових дій та активістів, чи була встановлена причетність поліцейських до завдання тілесних ушкоджень потерпілим під час заворушень, Роман Токар відповів, що наразі підозрюваних серед поліцейських немає.

2 червня голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що матеріали щодо чотирьох співробітників поліції, які були присутні під час сутичок 9 травня у Дніпрі, направлені в прокуратуру для ухвалення рішення в рамках кримінального провадження щодо їхньої бездіяльності. Князєв зазначив, що найближчим часом їм мають оголосити про підозру.

Нагадаємо, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії "Опозиційний блок" між ветеранами АТО, молодими людьми спортивної зовнішності та поліцією сталися сутички. Поліція застосувала кийки, постраждали декілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою відвезла швидка. Одна із сутичок відбулася біля пам'ятника під час проходження колони, організованої "Опоблоком", на чолі якої йшов нардеп Олександр Вілкул.

Всього, за даними поліції, постраждали 14 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram