ГоловнаПолітика

Гройсман назвав частиною гібридної війни звинувачення РФ України в недотриманні мінських угод

ЗСУ виконують умови припинення вогню, проте цього не роблять підтримувані Росією бойовики.

Гройсман назвав частиною гібридної війни звинувачення РФ України в недотриманні мінських угод
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що звинувачення Збройних сил України у недотриманні мінських домовленостей з боку Росії є частиною гібридної війни.

Про це він сказав в інтерв'ю хорватському виданню Jutarnji Vijesti, передає Інтерфакс-Україна.

"Цинічні звинувачення українських збройних сил з боку Москви є частиною гібридної інформаційної війни, яка ведеться в усьому світі", - заявив Гройсман, коментуючи заяви Москви про нібито порушення режиму припинення вогню з боку ЗСУ.

Прем'єр зазначив, що українські сили виконують умови припинення вогню, проте цього не роблять підтримувані Росією бойовики.

"Україна в односторонньому порядку припиняє вогонь. Так було 1 червня - у Міжнародний день захисту дітей. Але чужі діти не зупиняють російських агресорів. Вони продовжують стрілянину. Ситуація була й залишається напруженою", - додав прем'єр.

За його словами, ворог порушує режим тиші 50-60 разів на день, "люди гинуть щодня - воєнні і мирні. Загальні людські втрати вже перевищили десять тисяч людей".

"Я підкреслю: Донецьк - це наша, українська земля, а росіяни там - окупанти. Ми не бачимо можливостей силового звільнення цих територій без величезних жертв серед нашого населення. І тому Київ реально зацікавлений у цьому перемир'ї і повній імплементації мінських домовленостей, оскільки вони дозволять відновити суверенітет мирним шляхом", - сказав він.

Прем'єр підкреслив, що Росія хоче зберегти гарячу фазу конфлікту якнайдовше, оскільки це інструмент дестабілізації України.

"Вони розуміють, що після звільнення Донбасу відразу ж постане питання повернення незаконно окупованого Криму", - заявив Гройсман.

Раніше повідомлялося, що Володимир Гройсман прибув з робочим візитом до Хорватії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram