ГоловнаПолітика

У Києві розкрили схему легалізації громадян РФ, які перебувають у розшуку

Нею скористалися п'ять осіб, у тому числі два топ-міліціонери.

Національна поліція викрила схему легалізації в Україні громадян Росії, які у своїй країні перебувають у розшуку. Нею скористалися щонайменше п'ять осіб, яких підозрюють у скоєнні тяжких й особливо тяжких злочинів.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Києва, яка здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні.

Слідство встановило, що учасники злочинної схеми подавали в Державну міграційну службу підроблені документи, на підставі яких російські громадяни отримували громадянство і укладали фіктивні шлюби з українками. Через місяць шлюби розривали, а розшукувані особи залишали собі чуже прізвище.

Дехто навіть імітував свою загибель на території України.

Серед осіб, які скористалися цією схемою, був екс-начальник управління організації матеріально-технічного забезпечення МВС РФ, помічник заступника міністра МВС РФ, його поплічник, а також інші особи, в тому числі сам організатор.

12 червня затримали чотирьох підозрюваних, у тому числі помічника заступника міністра МВС РФ.

У фігурантів знайшли велику кількість внутрішніх і міжнародних паспортів різних країн, підроблені посвідчення на проживання, службові посвідчення, зброю, а також грошові кошти в розмірі понад 230 тис. грн, 134 тис. доларів, понад 14 тис. євро і 1,4 млн російських рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram