ГоловнаПолітика

У Харкові Грібаускайте і Світлична відкрили Дні Литви в Україні

Святкові заходи відбуваються в Харкові й області з 9 по 11 червня. 

У Харкові Грібаускайте і Світлична відкрили Дні Литви в Україні

Президент Литовської республіки Даля Грібаускайте разом з головою Харківської обласної державної адміністрації Юлією Світличною дали старт Дням Литви в Україні. Примітно, що святкові заходи, пройдуть не в столиці, а в Харкові й області з 9 по 11 червня, повідомляє сайт ХОДА.

Даля Грібаускайте, вітаючи гостей свята, зазначила, що з часу її останнього візиту до Харківської області регіон відчутно змінився, став більш європейським.

«Вітаю, що у вас є така молода і динамічна керівник. Треба, щоб при владі було більше жінок, - сказала Президент Литви. - Я рада можливості представити Литву у вашому місті. Європа - з вами, майбутнє України - в Європі. Слава Україні!" 

Президент Литовської республіки наголосила, що рішення проводити Дні Литви саме в Харкові - невипадкове. «Харків для нас - місто-герой. Ви перебуваєте за 40 км від кордону не зовсім дружнього сусіда, і ви змогли захистити своє місто. Це прекрасний приклад того, наскільки ви хочете бути вільними, бути європейцями і господарями своєї землі», - заявила Грібаускайте.

Своєю чергою глава Харківської області Юлія Світлична, зазначила, що візит Президента Литви до Харкова надзвичайно важливий для регіону.

«Ми святкуємо 25 років встановлення дипломатичних відносин між Україною і Литвою. Наші країни мали спільне минуле, а сьогодні ми можемо створювати наше спільне європейське майбутнє. Дякую за вашу підтримку і за це свято», - сказала Юлія Світлична.

У Дні Литви в Харкові відбудеться масштабний литовський ярмарок, де будуть представлені національні ремесла і страви, можливості туризму і навчання в Литві, з концертами виступлять литовські та українські артисти.

У Харкові 9 червня відбулися перемови глав України Петра Порошенка та Литви Далі Грібаускайте, присвячені питанням підготовки саміту «Україна-ЄС». Під час офіційного візиту президенти також зустрілися з представниками ЗМІ та українськими військовослужбовцями АТО, котрі проходили реабілітацію в Литві.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram