ГоловнаПолітика

МЗС попросило врахувати різницю в часі з країнами ЄС у перший день безвізу

Опівночі візи скасують не всі країни.

МЗС попросило врахувати різницю в часі з країнами ЄС у перший день безвізу

МЗС попросило українців враховувати різницю в часі з країнами ЄС при плануванні поїздок у перший день безвізового режиму з країнами ЄС.

Про це повідомляється на сторінці Департаменту консульської служби МЗС України на Facebook.

"Звертаємо увагу громадян, які вже в перші години 11 червня планують здійснити поїздку в країни ЄС, на те, що в кожній державі рішення набуде чинності за місцевим часом, яке може бути відмінним від українського", - повідомили в департаменті.

Першими, з опівночі за київським часом, безвізовий режим відкриють Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, Болгарія, Греція і Кіпр.

О першій годині ночі за Києвом кордони для громадян України відкриє переважна більшість держав-членів ЄС і Шенгенської зони: Австрія, Бельгія, Данія, Іспанія, Італія, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Словаччина, Словенія, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Серед держав ЄС найпізніше безвізовий режим запрацює в Португалії, о другій годині ночі за Києвом.

І, нарешті, серед держав-членів Шенгенської зони, що містяться за межами ЄС, останньою скасує візовий режим для українців Ісландія - о третій ночі за київським часом. У Рейк'явіку в цей час буде північ.

Після цього в переліку територій, які відкривають для українців безвізовий режим в ніч на 11 червня, залишиться тільки Гренландія, яка є автономією Данії, але не частиною ні ЄС, ні Шенгенської зони, проте скасовує візи разом з материковою Данією. У портах Гренландії безвізовий режим запрацює з третьої години ночі (східне узбережжя) до шостої ранку (військова база Thule на західному узбережжі острова) за київським часом.

Нагадаємо, безвізовий режим для України до країн ЄС набуде чинності в ніч з 10 на 11 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram