ГоловнаПолітика

Парубій сподівається на голосування щодо візового режиму з РФ наступного тижня

Спікер визнав, що наразі голосів на це немає.

Парубій сподівається на голосування щодо візового режиму з РФ наступного тижня
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада наступного пленарного тижня може звернутися до Міністерства закордонних справ з закликом ввести візовий режим з Російською Федерацією.

В інтерв'ю парламентському телеканалу "Рада" спікер Андрій Парубій сказав: "Тривають консультації, і я дуже сподіваюся, що наступного тижня ми зможемо вже вийти на позитивне рішення, і як тільки я буду бачити, що в залі є голоси, я відразу запропоную постанову про звернення до МЗС з приводу введення візового режиму з Росією".

Як передає РБК-Україна, Парубій також зазначив, що підтримка введення візового режиму з РФ є його особистою принциповою позицією.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія введе візовий режим з Україною у відповідь на аналогічні дії Києва.

Нагадаємо, рішення ввести візовий режим було прийнято Радою національної безпеки і оборони України ще в березні 2014 року, на самому початку російської агресії. Тоді на цей крок влада не пішла. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк говорив, що у збереженні безвізового режиму зацікавлено багато українців, передусім на сході і півдні України, які їздять у Росію на заробітки і мають родинні стосунки по той бік кордону. В результаті було прийнято рішення посилити пропускний режим на кордоні з РФ.

У лютому 2016 року перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій разом з іншими депутатами зареєстрував постанову про припинення угоди про безвізовий режим між Україною і Росією.

У травні 2017 року з'явилася інформація, що у Верховній Раді провели звірку голосів, щоб оцінити перспективу введення візового режиму з Росією.

1 червня 2017 року секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що питання візового режиму з Російською Федерацією "не просто назріло, а перезріло".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram