ГоловнаПолітика

Луценко: "Кацуба сам говорив: "Я ідіот. Просто підписував те, що мені давали"

Генпрокурор розповів про подробиці угоди зі слідством.

Луценко: "Кацуба сам говорив: "Я ідіот. Просто підписував те, що мені давали"
Фото: 24tv.ua

Колишній заступник голови НАК "Нафтогаз" Олександра Кацуба проходив у справі ТОВ "Україна-2020", і внесена застава в розмірі 100 мільйонів гривень і свідчення на організаторів схем є рівноцінними збиткам, які завдано його діяльністю державі. Тому після операції зі слідством і сплати застави Кацуба вийшов на волю. Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег" з Сонею Кошкіною розповів генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Кацуба проходив у справі «Україна-2020», де збитки складають, якщо не помиляюся, 550 чи 520 млн гривень. Він підписав угоду, де були оплачені неіснуючі паливно-мастильні матеріали. Якщо ви подивитеся на фотографію Олександра Кацуба - відразу усвідомлюєте, що він точно не міг бути ні організатором, ні бенефіціаром, тобто одержувачем цих коштів. Він був, скажімо так, не дрібною, тому що все-таки заступник «Нафтогазу», але «сошкою»", - зазначив Луценко.

"Він сам говорив: «Я ідіот. Просто підписував те, що мені давали». Це довільна цитата з його показань. Він розповів, хто йому давав вказівки, скільки він отримував на місяць за ці вказівки "в конверті", хто стояв за цією схемою. Це щодо «Україна-2020»", - додав також він.

Окрім того, за словами Луценка, Кацуба дав свідчення на тих, хто стояв за схемою закупівлі бурильних установок для «Чорноморнафтогазу», які в народі називають «вишками Бойка». Однак на кого вказав вказав екс-голова "Нафтогазу", генпрокурор відмовився говорити.

"Можу сказати тільки, що він вказує на людей, які мають депутатські значки. Досі. Далі слідство працює. Саме в цьому ефективність і правильність системи угод. Бо "маленький" Кацуба не може бути останнім у цих схемах. Звичайно, це не єдиний доказ, є й інші. Але я впевнений, що якщо хтось наступний дасть свідчення, він також може скористатися угодою (зі слідством - ред). І так аж поки не вийдемо на організатора і на рахунки", - зазначив Луценко.

Докладно про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Юрій Луценко: «Я не людина, а генеральний прокурор»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram