ГоловнаПолітика

Слідство у справі Охендовського призупинено

Детективи НАБУ подали запит зарубіжним партнерам.

Слідство у справі Охендовського призупинено
Фото: Lb.ua

Слідство у справі голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського призупинено.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в п'ятницю, 9 червня.

Підозру Охендовському повідомили 13 грудня 2016 року. Йому інкримінують отримання щонайменше 16 тисяч доларів в офісі Партії регіонів як компенсації за офіційні відрядження. Однак, як зазначає САП, для визнання особи винуватою в отриманні хабара потрібно довести не тільки факт передачі грошей, а й використання підозрюваним свого службового становища в інтересах хабародавця.

"Тож залишається встановити, які саме конкретні дії Охендовський, перебуваючи в закордонних відрядженнях, виконував в інтересах Партії регіонів і чи виконував їх узагалі. На жаль, отримані під час слідства офіційні документи українських дипломатів, які забезпечували організаційний супровід відряджень Охендовського, містять із цього приводу істотні суперечності. За таких обставин єдиним надійним джерелом, що у змозі надати об'єктивні відповіді на питання слідства, залишається відповідна іноземна сторона", - йдеться в заяві.

До отримання відповідей від іноземних партнерів слідство зупинено на підставі п.3 ч.1 ст.280 Кримінального процесуального кодексу.

Решту "чорної бухгалтерії" виділено в окреме провадження і передано Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, 13 грудня 2016 року Охендовському в аеропорту "Бориспіль" співробітники НАБУ вручили повідомлення про підозру у кримінальному провадженні про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Його підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабарів у великих та особливо великих розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Загальна сума можливих хабарів, інкримінованих детективами підозрюваному, становить близько $161,7 тис., що в еквіваленті за курсом Національного банку України на момент скоєння злочинів становило майже 1,29 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram