ГоловнаПолітика

Кістіон пояснив поїздку на форум Злочевського в Монако

Віце-прем'єр заявив, що зі Злочевським тільки фотографувався.

Кістіон пояснив поїздку на форум Злочевського в Монако
Фото: Українські Новини

Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон заявив, що взяв участь у Міжнародному форумі з питань енергетичної безпеки майбутнього в Монте-Карло, тому що там обговорювали важливі для України питання.

"Дійсно, 2 червня в Монако відбувся енергетичний форум. Організатором цього форуму виступав Інститут Адама Сміта - це одна з найповажніших світових інституцій. Узагалі-то, хто був учасником цього форуму, мені було невідомо до взяття участі", - заявив він на засіданні парламенту в п'ятницю.

Кістіон додав, що на форумі були два колишні президенти європейських держав, два колишні прем'єр-міністри.

"Тому я вважаю, що голос України в плані енергетичної безпеки й участь України в цьому сегменті є обов'язковою. З огляду на, що ті процеси, які відбуваються останнім часом, дуже важливі для України. В тому числі будівництво "Північного потоку-2", це питання досить серйозно обговорювалося в рамках зазначеного енергетичного форуму", - сказав він.

З Миколою Злочевським, який був одним з організаторів форуму, Кістіон тільки фотографувався.

Нагадаємо, влітку 2016 року ГПУ порушила кримінальне провадження щодо однієї з компаній Burisma Group за підозрою в ухилянні від сплати податків на 1 млрд гривень.

У холдингу Burisma високі посади займають, зокрема, син колишнього віце-президента США Хантер Байден і екс-президент Польщі Александр Кваснєвський.

Микола Злочевський займав посаду міністра екології з 2 липня 2010 року по 20 квітня 2012 року в уряді Миколи Азарова. На початку 2015 року Злочевського оголосили в розшук за підозрою в незаконному збагаченні.

У вересні 2016 року Печерський суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру закрити справу проти Миколи Злочевського та зняти його з розшуку. ГПУ виконала відповідну постанову суду.

У січні 2017 року справи проти Злочевського та його газодобувної компанії закрили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram