ГоловнаПолітика

Кличко назвав перевірку його декларації "жуванням повітря"

"Усе, що належить мені, я задекларував".

Кличко назвав перевірку його декларації "жуванням повітря"
Фото: news.bigmir.net

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що він уже давав пояснення Національному антикорупційному бюро з приводу своєї декларації і нова перевірка - це "жування повітря".

Про це йдеться у фейсбуці політика.

"Любителям «жувати повітря» скажу: всю необхідну інформацію і пояснення я надав НАБУ вже давно. Все, що належить мені, я задекларував - чесно і відповідно до законодавства. Когось цікавлять будинки? Теж говорив, що належать вони компаніям мого брата. Як я чи мій брат заробили свої статки? Про це знає весь світ", - заявив мер.

Нагадаємо, перевірка декларації Кличка почалася після того, як про нього випустила розслідування програма "Схеми". Журналісти вважають, що мер Києва не задекларував два будинки Гамбурзі і Лос-Анджелесі.

Юристи Центру протидії корупції звернулися в НАБУ із заявою в грудні 2016 року, але тоді НАБУ перенаправило її в Нацагентство з питань запобігання корупції. Після цього Центр протидії корупції оскаржив бездіяльність НАБУ в суді. Суддя Солом'янського суду відмовив у відкритті справи, а Апеляційний суд Києва зобов'язав НАБУ почати кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram