ГоловнаПолітика

СБУ допитала Савченко у справі про замах на нардепа Геращенка

7 червня слідчі завершили розслідування.

СБУ допитала Савченко у справі про замах на нардепа Геращенка
Фото: facebook/Anton Gerashchenko

Співробітники Служби безпеки допитали Надію Савченко у справі про замах на народного депутата Антона Геращенка в січні цього року.

Про це нардеп повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, 7 червня слідчі завершили розслідування.

"Серед інших, була допитана і Надія Савченко... Двоє раніше судимих громадян України, які були завербовані російськими спецслужбами для організації цього теракту, підуть в суд вже зараз. Звинувачення буде просити для них довічне ув'язнення", - написав Геращенко.

На його думку, зібраних доказів достатньо для винесення обвинувального вироку судом.

"Громадянин України Андрій Т., а також співробітник російських спецслужб, ім'я якого наразі є таємницею слідства, курирували підготовку замаху на мене з території держави-агресора, будуть оголошені в міжнародний розшук за звинуваченням в організації вбивства і тому залишок життя проведуть безвиїзно в РФ", - додав Геращенко.

Нагадаємо, 21 січня СБУ відзвітувала про запобігання замаху на радника глави МВС, депутата Геращенка. Замах нібито замовив уродженець РФ, який жив у Харківській області, а зараз виїхав в РФ. Виконавцями називають двох раніше судимих чоловіків, які повинні були підірвати автомобіль нардепа. Вони були заарештували без права застави.

У травні Генпрокуратура продовжила слідство у цій справі до липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram