ГоловнаПолітика

У САП немає доказів впливу Кононенка на Абромавичуса, - Холодницький

Тиск не підтвердив і сам Абромавичус.

У САП немає доказів впливу Кононенка на Абромавичуса, - Холодницький
Фото: 24tv.ua

Слідством зараз не встановлено факт незаконного впливу з боку заступника голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігоря Кононенка на екс-міністра економічного розвитку України Айвараса Абромавичуса. Про це повідомив в інтерв'ю ТСН керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, пишуть "Українські новини".

"Доказів, які свідчать про те, що він (Ігор Кононенко - ред.) зробив ті чи інші злочини, слідством не було отримано. Але у нас було отримано достатньо даних про те, що така особа обґрунтовано підозрюється в скоєнні саме цього злочину. Все просто... На цій стадії ми не отримали ніяких доказів, які свідчили б, що вплив Кононенка був. За словами, зокрема, потерпілих та інших - ми цього не почули. На жаль, а, може, і на щастя. Але ми не можемо просто прив'язувати людину, тому що комусь так треба. Якщо є підстави, то ми будемо допитувати", - зазначив Холодницький.

Голова САП уточнив, що під час слідчих дій сам Абромавичус не підтвердив факт тиску з боку Кононенка.

"Ви впевнені, що там Кононенко - основний фігурант, тільки тому, що на нього вказав міністр, який потім не сказав цього на слідстві", - заявив Холодницький.

3 лютого 2016 року стало відомо, що голова МЕРТ Айварас Абромавичус подав у відставку. Причиною такого рішення стала різка активізація блокування системних і важливих реформ в Україні. Міністр, зокрема, звинуватив одного з лідерів "Блоку Петра Порошенка" Ігоря Кононенка в спробі "підім'яти" міністерство під себе. За словами Абромавичуса, протягом року Ігор Кононенко лобіював своїх людей на посаду генерального директора "Укрхімтрансаміаку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram