ГоловнаПолітика

Фельдман ініціює відкриття в Україні офісу Антидифамаційної ліги

Ліга була заснована в 1913 році в США неурядова єврейська організація.

Фельдман ініціює відкриття в Україні офісу Антидифамаційної ліги
Фото: plus.google.com

Харківський нардеп, президент Українського єврейського комітету Олександр Фельдман ініціював відкриття офісу Антидифамаційної ліги в Києві. Про це він повідомив за результатами робочої поїздки в США.

За словами нардепа, можливість відкриття українського офісу обговорювали під час зустрічі з представниками Антидифамаційної ліги в Нью-Йорку.

"Антидефамаційна ліга сьогодні працює в багатьох країнах світу. Основа її діяльності - моніторинги, в рамках яких фіксуються прояви ворожнечі та ненависті, відстежується активність праворадикальних груп, і просвітництво - проведення різних семінарів і тренінгів для правоохоронних органів, громадських активістів, учителів та університетських викладачів. На цих тренінгах пояснюють, що таке "мова ворожнечі", "інцидент на ґрунті ненависті", "злочин на ґрунті ненависті", в чому їх соціальна небезпека, як розслідувати такі злочини, яке місце в запобіганні таких злочинів і в роботі з жертвами може мати співпрацю з недержавними організаціями", - розповідає народний депутат.

За його словами, тільки в США в відповідних тренінгах узяли участь понад 100 тисяч поліцейських.

"Антидефамаційна ліга готова працювати в Україні, готова здійснювати моніторингову діяльність. Активісти організації запропонували також організувати і провести відповідне навчання для українських поліцейських", - розповів Фельдман.

Нагадаємо, Антидефамаційна ліга заснована в 1913 році в США неурядова єврейська організація. Основна мета АДЛ - підтримка просвітницьких та освітніх програм, спрямованих на боротьбу з расовою нетерпимістю, боротьба з антисемітизмом як з політичним явищем, моніторинг випадків антисемітизму по всьому світу. Річний бюджет організації - $50 мільйонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram