ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про українські квоти на телебаченні

Закон встановлює квоту 75% української мови на телебаченні.

Президент Петро Порошенко підписав закон України, що встановлює квоту 75% української мови на телебаченні.

Про це Порошенко повідомив у Twitter.

"Дякую представникам ЗМІ за пропозиції про введення квот і повернення української мови в українські медіа. Підписав відповідний Закон", - написав Президент.

Під час зустрічі з журналістами з нагоди їхнього професійного свята Порошенко зазначив, що підписав Закон про частку державної мови в засобах масової інформації та подякував представникам ЗМІ за пропозиції про введення квот і повернення української мови в українському медіа.

"Тут пальму першості готовий віддати вам. Це ваша ініціатива і ваші пропозиції, які я тільки підтримав. Народні депутати блискуче спрацювали, і я з великим задоволенням підписав закон", - цитує Президента його прес-служба.

Глава держави також наголосив, що цим рішенням українська мова серед інших мов стала захищеною в Україні.

"Ніхто не проти, щоб з екранів (телебачення – ред.) звучали інші мови, але неприпустимо, щоб частка української мови на будь-якому українському каналі становила 15, 20, 25%. Слава Богу, нам вдалося це захистити", - зазначив він.

Як повідомлялося, 23 травня Рада ввела квоту 75% на українську мову на телебаченні. За недотримання квот телеканалам передбачений штраф у розмірі 5% від суми ліцензійного збору.

Нагадаємо, влітку 2016 року Верховна Рада ввела квоти на українські пісні в радіоефірі. У перший рік дії закону вони повинні становити не менш ніж 25% від загального часу звучання пісень протягом доби. Потім поступово квоти збільшать до 35%. Для новин та ранкових передач квота української мови - 50% у перший рік з подальшим збільшенням до 60%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram