ГоловнаПолітика

У мерії Кривого Рогу провели обшук

Вилучено тендерну та іншу документацію, на підставі якої здійснювалося заволодіння держкоштами.

У мерії Кривого Рогу провели обшук

Правоохоронці провели обшук у мерії Кривого Рогу в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактами розтрати бюджетних коштів, зловживання службовим становищем, ухилення від сплати податків та службового недбальства.

Про це повідомляється на сайті обласної прокуратури.

Встановлено, що протягом 2016 року чиновники Криворізької міськради укладали договори про виконання робіт і послуг за бюджетні кошти, частина яких перераховувалася на фіктивні підприємства, які, зі свого боку, безпідставно формували податковий кредит. У подальшому отримані гроші розподілялися між посадовими особами органів виконавчої влади міськради.

Під час обшуків вилучено тендерну документацію та договори на виконання робіт з приватними підприємствами, а також інші документи, на підставі яких у подальшому здійснювалося заволодіння бюджетними коштами.

Повідомлено про підозру низці осіб, серед яких - перший заступник Криворізького міського голови Євген Удод, колишній і чинні начальники управлінь і відділів виконкому міської ради, а також посадові особи приватних підприємств, які співпрацювали з міською радою.

Фото: dnipr.gp.gov.ua/

"Незважаючи на те, що деякі підозрювані перебувають за межами України, вирішується питання про оголошення їх у розшук і отримання дозволу на їх затримання і доставку до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування триває", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 2 березня у цій справі співробітники прокуратури провели обшук у мерії Кривого Рогу.

У листопаді минулого року в мерії Кривого Рогу проводила обшуки Фіскальна служба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram