ГоловнаПолітика

Законопроект про евакуацію припаркованих машин, що заважають руху, прийнято в першому читанні

За паркування у два ряди можна буде на якийсь час позбутися машини.

Законопроект про евакуацію припаркованих машин, що заважають руху, прийнято в першому читанні
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада у вівторок прийняла в першому читанні законопроект про евакуацію припаркованих автомобілів, які заважають руху.

Згідно із законопроектом №5364, за який проголосували 232 депутати, евакуація може проводитися, якщо авто поставили на проїжджій частині у два і більше рядів, авто розташоване на залізничних переїздах, на трамвайних коліях, на естакаді, мосту, шляхопроводі або під ним, у тунелі, на пішохідному переході або ближче ніж за 10 м від нього по обидва боки, на перехрестях і ближче ніж за 10 м від краю проїжджої частини за відсутності на ній пішохідного переходу, ближче ніж за 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, ближче ніж за 10 м від означеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, ближче ніж за 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

Обставини, що послужили підставою для тимчасового затримання транспортного засобу, повинні бути обов'язково зафіксовані в режимі фотозйомки або відеозапису і у відповідному протоколі про адміністративне правопорушення.

Згідно із законопроектом, порушення правил паркування транспортних засобів, в тому числі несплата вартості послуг за користування майданчиком для платного паркування, тягне за собою накладення штрафу у 20-разовому розмірі від вартості 1 години послуги користування парковкою.

Парковка в місцях, призначених для безкоштовного паркування транспортних засобів, особами, які не мають відповідних пільг, обернеться накладенням штрафу в 30-разовому розмірі від вартості 1 години послуги за користування парковкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram