ГоловнаПолітика

БПП вимагає розслідування щодо газових контрактів

Артур Герасимов побачив ознаки державної зради.

БПП вимагає розслідування щодо газових контрактів
Артур Герасимов
Фото: 24tv.ua

Національне антикорупційне бюро і Антикорупційна прокуратура повинні розслідувати, чи була корупційна складова при укладенні газового контракту 2009 року, заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради у вівторок.

"Минулого тижня незалежний, міжнародний Стокгольмський суд відновив справедливість: скасовано здирницький принцип оплати газу, який не використовували і навіть не надходив в Україну, а грабіжницька ціна на енергоресурс більше не буде інструментом тиску і шантажу з боку Росії. З огляду на це, ми вимагаємо, щоб незалежні нові антикорупційні органи - Національне антикорупційне бюро, Антикорупційна прокуратура негайно та публічно почали розбиратися в ситуації і впродовж двох тижнів поінформували парламент про результати", - наводять слова Герасимова на сайті БПП.

Герасимов закликав комітет Верховної Ради з нацбезпеки і оборони, антикорупційний комітет "розглянути питання державної зради і корупційної складової газового контракту 2009 року".

"Не потрібно шукати будь-якої політичної мотивації або політичної складової. Є рішення незалежного міжнародного суду з бездоганною репутацією, який чітко встановив: контракт 2009 року, принцип «бери або плати» були грабіжницькими для України. Перша війна, яку оголосив Путін Україні, була газова війна і газовий контракт був ударом у спину", - зазначив голова фракції БПП.

Нагадаємо, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що Україна перемогла Росію в Стокгольмському арбітражному суді саме завдяки газовому контракту 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram