ГоловнаПолітика

ЄС виділить додатково €50 млн для відновлення інфраструктури Донбасу, - Ган

Єврокомісар відвідав зруйноване війною Широкине.

ЄС виділить додатково €50 млн для відновлення інфраструктури Донбасу, - Ган
Фото: Iryna Gerashchenko

Комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Йоганнес Ган заявив, що ЄС має намір виділити додатково 50 млн євро для реалізації гуманітарних проектів і відновлення міської інфраструктури на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Верховної Ради.

Відзначається, що в п'ятницю перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко з делегацією на чолі з єврокомісаром Ганом відвідали Широкине і Маріуполь.

"Комісар ЄС Йоганнес Ган позитивно відзначив відновлення об'єктів міської інфраструктури в Маріуполі і повідомив, що на сьогодні у ЄС розглядають питання про виділення Україні додатково 50 млн євро для реалізації гуманітарних проектів і відновлення міської інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Під час візиту в Маріуполь делегація ознайомилася з реалізацією програм, які здійснюються за підтримки ЄС, зокрема з новим гуртожитком для 35 сімей внутрішньо переміщених осіб і комунальним закладом Маріупольської міської ради "Центр первинної медико-санітарної допомоги №5".

Під час перебування в Широкиному Геращенко підкреслила, що ситуація з безпекою в населеному пункті, який розташований за 25 км від Маріуполя, залишається складною і вимагає посилення моніторингу з боку Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ).

Вона також зазначила, що Україна виступає за збільшення представників місії ОБСЄ, запровадження постійно діючих хабів і повну демілітаризацію Широкиного.

Нагадаємо, директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ Олексій Макєєв на одному з недавніх круглих столів в Інституті Горшеніна заявив, що втомленим від України європейцям варто з'їздити в Широкине або будь-який інший пункт на лінії зіткнення. Це, на його думку, повністю змінить їхню думку про ситуацію в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram