ГоловнаПолітика

Генпрокуратура повідомила про підозру головного архітектора Харкова (оновлено)

Чечельницького і його заступника підозрюють у земельних махінаціях.

Генпрокуратура повідомила про підозру головного архітектора Харкова (оновлено)
Сергей Чечельницкий
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура повідомила двох чиновників Харківської міської ради про підозру в шахрайстві, у привласненні майна, розтраті, створенні злочинної організації і зловживанні владою.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Встановлено, що посадові особи протягом 2008-2014 років створили понад 90 кооперативів, засновниками й учасниками яких були особи з їх близького оточення, незаконно привласнили земельні ділянки площею понад 650 га і вартістю понад 4,05 млрд гривень, що належать територіальній громаді Харкова.

"До вчинення зазначених кримінальних злочинів, поряд з іншими особами, причетні колишній начальник управління містобудування та архітектури Харківської міськради (Сергій Чечельницький, - ред.), який одночасно був заступником директора департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради, і його заступник", - наголошено в повідомленні.

Чиновникам вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 і ч. 2 ст. 364 КК України - пособництво в незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками на території Харкова в інтересах третіх осіб.

"Діючи в складі організованої групи, спільно з іншими посадовими особами, чиновники сприяли заволодінню земділянками на території міста загальною площею 25,1178 га, чим завдали збитків територіальній громаді Харкова на загальну суму майже 135 млн гривень... Крім того, ці особи перебували на зазначених посадах понад 10 років і були підлеглими заступника харківського міського голови (Тетяна Овинникова, - ред.), яку 23 березня було повідомлено про підозру", - зазначають у ГПУ.

Вирішується питання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення підозрюваних від займаних посад.

Оновлення. Як уточнює місцевий сайт NewsRoom, Чечельницький є не "колишнім", а діючим начальником управління містобудування та архітектури Харкова. Раніше правоохоронці провели обшук у його квартирі на Салтівці.

Нагадаємо, раніше заступниця мера Харкова Овинникова, яка також фігурує у справі про земельні махінації в Харкові, уникла арешту - за неї внесли заставу в розмірі 30 млн гривень.

В середині вересня 2016 року ГПУ і СБУ провели обшуки в приміщеннях, що належать можновладним харківським чиновникам.

Генпрокурор Юрій Луценко тоді заявив, що мер Харкова Геннадій Кернес і нардеп, колишній мер Харкова Михайло Добкін підозрюються в організації розкрадання 653 га землі на 4 млрд гривень, яка належить харківській територіальній громаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram