ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про приватизацію житла в гуртожитках

Право на приватизацію отримали ті, хто постійно проживав у гуртожитках не менш як п'ять років.

Порошенко підписав закон про приватизацію житла в гуртожитках
Фото: Пресс-служба президента Украины

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" з президентськими пропозиціями.

Відповідний закон №1076 повернено з підписом президента 1 червня 2017 року, повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради.

Документ дозволяє громадянам, які з причини відсутності власного житла тривалий час (більше ніж 5 років) на законних підставах проживають у гуртожитках, після передачі цих гуртожитків у власність об'єднаних територіальних громад безкоштовно приватизувати приміщення, в яких вони проживають.

Право на приватизацію поширюється на приміщення в гуртожитках, побудованих в радянські часи на загальнодержавні кошти.

Однак ця норма не буде поширюватися на гуртожитки, які були побудовані або придбані в радянські часи приватними або колективними власниками за власні або залучені кошти.

Документ визначає, що тривалим часом для проживання вважається проживання в гуртожитку постійно сукупно протягом п`яти і більше років.

5 квітня Верховна Рада прийняла закон про приватизацію житла в гуртожитках. Депутати врахували претензії президента до попередньої редакції документа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram