ГоловнаПолітика

"Свобода" провела людей у камуфляжі на засідання Київради

Депутати проголосували за офіційний статус бійців-добровольців.

"Свобода" провела людей у камуфляжі на засідання Київради
Фото: kievcity.gov.ua

Партія "Свобода" провела людей у камуфляжі на засідання Київської міської ради після того, як на сесії міськради не поставили на голосування в цілому після прийняття за основу рішення про визнання офіційного статусу бійців-добровольців.

Депутат від партії "Свобода" Юрій Сиротюк наполягав, щоб рішення було прийнято відразу в цілому, а якщо є правки, щоб вони розглядалися відразу. Однак Київрада не підтримала цю пропозицію, а мер Києва Віталій Кличко запропонував доопрацювати рішення і прийняти його в цілому на наступному засіданні міськради.

У зв'язку із цим у засіданні оголосили перерву.

"Я розумію, що в суспільстві зараз висока температура, непрості часи, але я також впевнений в тому, що ми не повинні вирішувати всі питання силовим протистоянням. Нам, українцям, є з ким воювати. [Їх] головне завдання - розвалити нас зсередини, щоб ми, люди, які працюють на Київ і Україну, між собою воювали. Це неправильно. Я впевнений, що якщо в нас є питання, щодо яких потрібно домовлятися, це повинно бути виключно у стані діалогу, а не фізичного протистояння, не тиску. Ми готові вирішувати будь-які питання, але тільки в дискусії", - заявив він.

Кличко додав, що домовився з добровольцями про прийняття цього проекту, крім одного пункту, щодо якого вже було рішення. Паралельно створюється робоча група про внесення змін у нормативні акти, яка повинна буде зробити це рішення робочим, а не формальним.

"За" офіційний статус проголосували 87 депутатів міськради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram