ГоловнаПолітика

Прощання з Любомиром Гузаром пройде у Львові 2-3 червня, в Києві - 4-5 червня

Його поховають у Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Прощання з Любомиром Гузаром пройде у Львові 2-3 червня, в Києві - 4-5 червня
Фото: obozrevatel.com

Прощання з колишнім предстоятелем Української греко-католицької церкви Любомиром Гузаром, який помер 31 травня, пройде у Львові 2-3 червня, в Києві - 4-5 червня.

Про це йдеться в офіційній заяві нинішнього предстоятеля церкви Святослава Шевчука.

"Ми сьогодні починаємо молитовні чування і стояння, супроводжуючи блаженнійшого Любомира в його шляху, в його великодній подорожі до дому Небесного Отця. Сьогодні вранці з ним попрощалося його найближче співтовариство сестер, батьків, владик, семінаристів у Княжичах, де він проживав в останні роки свого життя", - розповів він.

У четвер, 1 червня, траурний кортеж відправляється до Львова, де народився Гузар і де живе його сім'я. "Львів'яни та всі люди доброї волі зможуть попрощатися з блаженнішим Любомиром завтра, в п'ятницю, 2 червня, і в суботу", - сказав Шевчук.

У п'ятницю о 10:00 в соборі Святого Юра відправлятимуть заупокійну літургію. В суботу о 9:00 відбудеться ще одна літургія, після чого почнеться скорботна хода вулицями Львова до храму Архистратига Михаїла.

Уранці 4 червня тіло Гузара привезуть у головний київський храм УГКЦ на лівому березі. "Усі кияни, жителі та гості міста зможуть попрощатися з блаженнішим Любомиром упродовж неділі та понеділка вранці", - сказав патріарх УГКЦ.

У неділю пройде три літургії: о 7:30, о 9:00 і об 11:00. Увечері, о 18:00, розпочнеться чин архієрейського похорону з нічними дискусіями.

У понеділок, 5 червня, об 11:00 розпочнеться літургія з чином поховання. "Блаженніший Любомир буде похований тут, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, в його крипті", - повідомив Шевчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram