ГоловнаПолітика

Члени ВККС несуть відповідальність за успіх конкурсу до Верховного Суду, - Козьяков

Результати співбесід із кандидатами будуть опубліковані відповідно до процедури проведення конкурсу.

Члени ВККС несуть відповідальність за успіх конкурсу до Верховного Суду, - Козьяков
Фото: Макс Левин

Будь-які спекуляції і порушення процедури конкурсу до Верховного Суду - виключені. Про це в своєму блозі на LB.ua пише голова Вищої спеціалізованої комісії суддів України Сергій Козьяков.

"Саме ВККС держава доручила проводити конкурс до Верховного Суду. Я і кожен член комісії несе відповідальність за його успіх. Ми будемо жорстко дотримуватися законодавства, чітко стежити за дотриманням регламенту і всіх процедур, адже від цього залежать результати роботи великої кількості людей упродовж семи місяців", - йдеться в блозі.

Він нагадав, що 26 травня закінчився етап співбесід для 381 кандидата до Верховного Суду. "Але не закінчився другий етап кваліфікаційної оцінки як такої. Про це забувають представники громадських об'єднань, які закликають ВККС негайно оприлюднити результати співбесід. Запевняю, ми їх оприлюднимо негайно, але згідно з процедурою проведення конкурсу - відразу після закінчення всіх пленарних засідань з приводу доброчесності кандидатів у Верховний Суд, за якими є негативні висновки Громадської ради доброчесності. Будь-які спекуляції і порушення процедури виключені. Ми на них не підемо, як би цього комусь не хотілось під нібито гучними гаслами та заявами", - наголосив Козьяков.

Голова ВККС зазначив, що "це був складний, напружений етап для всіх учасників конкурсу - як кандидатів, так і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Громадської ради доброчесності".

"За ним на YouTube каналі спостерігали тисячі глядачів не тільки з нашої країни. Ми отримали відгуки з різних куточків світу, адже для багатьох шанованих юристів цей конкурс став case study - унікальним випадком, оскільки вперше в світовій історії конкурсного відбору суддів з числа адвокатів, вчених і суддів усіх інстанцій були включені представники деяких громадських організацій, наділених незвичайними повноваженнями в процесі виконання функцій держави. Часто співбесіди закінчувалися о 23-й годині, а робочий день тривав по 14-18 годин. Слова «втомився» - не було в нашому дискурсі: потрібно було аналізувати досьє кандидатів, їхні мотиваційні листи, зіставляти цифри в деклараціях, вивчати інформацію від ОСД, відповідати на запитання ЗМІ і, нарешті, приймати професійні «холодні» рішення", - пише голова ВККС у блозі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram