ГоловнаПолітика

Рух "Чесно" закликав ВККСУ оприлюднити бали кандидатів у Верховний Суд

Після проходження співбесіди з конкурсу у Верховний Суд вибули 27 кандидатів.

Рух "Чесно" закликав ВККСУ оприлюднити бали кандидатів у Верховний Суд
Тарас Шевченко
Фото: Макс Требухов

Директор Центру демократії та верховенства права, співзасновник руху "Чесно" Тарас Шевченко закликав Вищу кваліфікаційну комісію суддів розкрити бали кандидатів у Верховний Суд.

Про це він сказав на круглому столі, організованому в рамках інформаційного партнерства Інституту Горшеніна і Реанімаційного Пакету Реформ.

Представник "Чесно" вважає, що ВККСУ повинна максимально швидко оприлюднити конкурсні бали кандидатів, щоб не вбити довіру до конкурсу остаточно. "Зволікання, на жаль, породжує певні сумніви, що йдуть домовленості, підставляння під список, потрапляння на те чи інше місце", - сказав Шевченко.

Також він поділяє стурбованість РПР з приводу того, що ВККСУ ігнорує висновки Громадської ради доброчесності.

"Нашу основну стурбованість викликає той факт, що висновки ГРД здебільшого не взяті до уваги на першому етапі і за ними будуть подолання вето і голосування. Це голосування буде таємним, і якщо є довіра до органу влади, то таємне голосування може дати користь. Але в ситуації, коли довіри практично до всіх членів Вищої кваліфікаційної комісії немає, навпаки, прозорість додає користі, оскільки підвищує персональну відповідальність кожної людини, яка голосує", - сказав Шевченко.

Нагадаємо, що після проходження співбесіди з конкурсу у Верховний Суд вибули 27 кандидатів. Долю ще 115 осіб, до яких були претензії в Громадської ради доброчесності, розглядатимуть на пленарних засідань. 239 кандидатів пройшли співбесіди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram