ГоловнаПолітика

"Нафтогаз" звернувся до "Київенерго" із запитанням: "Гдє дєньгі, Зін?"

Дві ТЕЦ, що забезпечують гарячою водою киян, відключено від газу.

"Нафтогаз" звернувся до "Київенерго" із запитанням: "Гдє дєньгі, Зін?"
Фото: EPA/UPG

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" зажадала від контрольованої Рінатом Ахметовим компанії "Київенерго" розплатитися за постачання і транзит газу, використавши цитату з пісні Володимира Висоцького.

"Нафтогазу" "Київенерго" заборгувало 4,2 мільярда і є найбільшим нашим боржником (до речі, ліміти на газ ми їм поки що виділяємо). За таких обставин виникає питання: "Гдє дєньгі, Зін?" Де гроші, сплачені киянами за тепло і гарячу воду? "- йдеться у фейсбуці "Нафтогазу".

Так НАК прокоментувала відключення "Укртрансгаз" ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 від газу через борг "Київенерго" на 370 млн гривень.

На сайті "Укртрансгазу" повідомлено, що зменшення тиску газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, що належать "Київенерго", - результат систематичних неплатежів за послуги транспортування газу.

Зазначають, що 370 млн грн боргу "Київенерго" становить понад половину сумарної заборгованість усіх виробників теплової енергії України перед "Укртрансгазом" (705 млн грн).

Також акцентується увага на тому, що київська ТЕЦ-4 (обслуговує мешканців Дніпровського і Дарницького районів і належить ТОВ "Єврореконструкція"), яка працює в тих самих умовах, що й підприємства "Київенерго", забезпечує рівень розрахунків з "Укртрансгазом" близько 95%.

Нагадаємо, "Київенерго" пояснила утворення боргу перед "Укртрансгазом" неповними розрахунками споживачів і держави за тепло і гаряче водопостачання.

ТЕЦ-5 - одна з найбільших теплоелектроцентралей України, яка виробляє теплову та електричну енергію для споживачів Голосіївського, Печерського та Дарницького районів столиці. ТЕЦ-6 обслуговує споживачів переважно Оболонського, Деснянського, Дніпровського, Подільського, Шевченківського районів Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram