ГоловнаПолітика

"Воля" закрила доступ до ВК і "Одноклассников" в окупованому Севастополі

"Воля" закрила доступ до ВК і "Одноклассников" в окупованому Севастополі

Вранці 31 травня компанія "Воля", яка працює на території окупованих Севастополя і Криму під назвою "Телесистеми", виконала указ президента Петра Порошенка і заблокувала для своїх користувачів на території Севастополя доступ до ресурсів "Яндекс", mail.ru, "ВКонтакте", "Одноклассники".

Про це повідомляє місцеве видання ForPost.

"Тисячі городян залишилися без доступу до електронної пошти, контактів у соціальних мережах, бізнес-можливостей і сервісів", - скаржиться севастопольське видання.

Нагадаємо, 16 травня президент Петро Порошенко активував рішення РНБО, згідно з яким було розширено список фізичних і юридичних осіб РФ, щодо яких введено санкції. У розширений список увійшли 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Зокрема, в Україні заборонено доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також до сервісів Mail.ru і "Яндекс".

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликала Порошенко негайно скасувати заборону російських соціальних мереж та інтернет-ресурсів в Україні, тому що це "цинічне, політично обґрунтоване посягання на право на інформацію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram