ГоловнаПолітика

Рева: надбавка до пенсії становитиме від 50 грн до кількох тисяч

Згідно з пенсійною реформою, пенсії перерахують відповідно до рівня середньої заробітної плати.

Рева: надбавка до пенсії становитиме від 50 грн до кількох тисяч
Фото: 24tv.ua

Якщо Верховна Рада проголосує за запропоновану Кабінетом Міністрів пенсійну реформу до 15 липня (до початку парламентських канікул), перерахунок пенсій розпочнеться вже з 1 жовтня. Основні положення закону - за віком і стажем - набудуть чинності з 1 січня 2018 року. Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Пенсіонерів очікують позитивні зміни: закон передбачає підвищення пенсій, відновлення соціальних гарантій, скасування обмеження пенсій для працюючих пенсіонерів тощо. За розрахунками (їх, до речі, оприлюднив прем'єр-міністр): з 12 млн пенсіонерів приблизно 5,6 млн буде перерахована пенсія до Нового року відповідно до нового розміру середньої заробітної плати по Україні за останні три роки... Востаннє такий перерахунок проводили в 2012 році із зарплати 2007 року - розмір зарплати тоді становив 1197 гривень. Сьогодні цей показник дорівнює 3764 гривням, тобто втричі більше. Через це виникла різниця між пенсіонерами, які сьогодні йдуть на пенсію, та тими, які вже давно на пенсійному забезпеченні. У них пенсія - на межі прожиткового мінімуму. Так ось для них, а це величезна маса людей, таке підвищення є суттєвим", - зазначив Рева.

При цьому він додав, що розмір доплат становитиме від 50 гривень до кількох тисяч.

"Люди будуть отримувати надбавки від 50 гривень до кількох тисяч. Не буде такого, що всім роздадуть по 100 або 200 гривень. Кожен отримає те, що заробив, що йому держава не додала. Ба більше, це тільки початок. Чому потрібна ця реформа? Ми хочемо закласти механізм, який дозволить щорічно збільшувати пенсії не на рівень інфляції, а на рівень зростання середньої заробітної плати", - резюмував міністр.

Докладніше про пенсійну реформу читайте в повному тексті інтерв'ю "Андрій Рева: «Для того, щоб піти на пенсію, її треба заробити»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram