ГоловнаПолітика

ПАРЄ вирішила залишити Аграмунта на чолі організації

Іспанець залишиться на посаді як мінімум до 25 червня.

ПАРЄ вирішила залишити Аграмунта на чолі організації
Педро Аграмунт
Фото: ПАСЕ

Керівництво Парламентської асамблеї Ради Європи вирішило залишити президента ПАРЄ Педро Аграмунта на чолі асамблеї до 26 червня.

Про це заявив на засіданні постійного комітету ПАРЄ керівник британської делегації Роджер Гейл (група консерваторів), який тимчасово виконував обов'язки голови, пише "Європейська правда".

Гейл повідомив, що він публічно оголосить про домовленість "для тих, хто не брав участі в дискусії в понеділок". За його словами, ключова дискусія з цього приводу відбулася в понеділок на засіданні президентської комітету - вищого керівного органу ПАРЄ.

"Президентський комітет витратив чимало часу на дискусію про ситуацію після оголошення недовіри президентові асамблеї Педро Аграмунту", - заявив він.

За словами Гейла, в результаті було досягнуто політичної домовленості про те, що долю президентства Аграмунта визначить група Європейської народної партії (ЄНП) у ПАРЄ під час чергової зустрічі асамблеї, яка розпочнеться 26 червня.

"Якщо ЄНП проголосує на його підтримку, він залишиться президентом, якщо ж ЄНП вирішить висловити недовіру - він піде, а група запропонує заміну на залишок сесії (до кінця 2017 року)", - виклав зміст домовленості британський депутат.

Нагадаємо, в квітні після поїздки Аграмунта в Сирію разом із делегацією російських парламентаріїв було досягнуто домовленості про відставку президента ПАРЄ. Однак цієї домовленості не було дотримано. Голова асамблеї не оголосив про дату своєї відставки, а лише висловив готовність піти з посади, а 29 травня приїхав до Праги для головування на засіданні Бюро ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram