ГоловнаПолітика

У Львівську облраду увірвалися російськомовні націоналісти (оновлено)

Учасники акції вимагають підписати закон про амністію.

Люди, які назвалися активістами партій "Свобода" і "Національний корпус", близько 13:30 у вівторок увірвалися в будівлю Львівської обласної ради.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на свого кореспондента.

Учасники штурму вибили скло у вхідних дверях, прорвали коридор поліції і закидали будівлю облради димовими шашками.

Частина з цих людей розмовляли російською мовою.

Їхні вимоги - амністія людей, які воювали на Донбасі і були затримані за вчинення злочинів. Відповідний закон президент Петро Порошенко досі не підписав, незважаючи на те, що терміни для цього вже минули.

Є інформація, що під час штурму облради, де проходила сесія, постраждала вагітна жінка.

Станом на 14:30 націоналісти покинули приміщення сесійної зали, але залишилися в коридорах облради.

Керівництво облради проводить нараду разом із представниками Служби безпеки України у Львівській області з приводу подальших дій.

Оновлення. Члени праворадикальних організацій, які силою заблокували роботу Львівської облради, покинули будівлю, повідомила речниця обласної поліції Світлана Добровольська агентству "Інтерфакс-Україна".

На сайті обласної поліції повідомляють, що під час сутичок в облраді постраждали 11 правоохоронців - з них дев'ять патрульних поліцейських і двоє працівників Галицького відділу поліції.

Відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання від трьох до семи років позбавлення волі.

Вхід у будинок тимчасово обмежено, правоохоронці проводять першочергові слідчі дії.

На сайті мерії Львова повідомляють, що після сутички до медиків звернулися троє цивільних, у тому числі дві жінки, і дев'ять силовиків.

Одну з жінок госпіталізували з нескладними опіками - на ній загорілася сорочка. Інша жінка отримала травму, характеру якої не повідомляють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram