ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав ГПУ розглянути матеріали журналістського розслідування щодо нардепа Рибалки

Йдеться про спроби захоплення мережі "АТБ".

Суд зобов'язав ГПУ розглянути матеріали журналістського розслідування щодо нардепа Рибалки

Печерський райсуд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України розглянути матеріали журналістського розслідування щодо народного депутата від Радикальної партії Сергія Рибалки. Про це на своїй сторінці у Facebook пише автор розслідування журналіст Олексій Станчевський.

За його словами, йдеться про два судові позови про бездіяльність ГПУ у справі розслідування спроби рейдерського захоплення мережі "АТБ", яку організував Сергій Рибалка.

Предметом судового розгляду став факт відмови ГПУ і Нацполіції внести відомості, надані Станчевським, до Єдиного реєстру досудового розслідування та розпочати слідство, а також факт фізичних загроз самому розслідувачу.

"Постановою від 26 травня 2017 року Печерський районний суд зобов'язав Генеральну прокуратуру розглянути мою заяву про скоєння Сергієм Рибалкою кримінального злочину по мережі "АТБ" у порядку ст. 214 КПК України. Іншою постановою від 10 травня Печерський суд задовольнив мою скаргу на бездіяльність ГПУ і зобов'язав компетентних осіб ГПУ внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за моєю заявою про скоєння кримінального злочину та розпочати досудове розслідування", - написав Станчевський.

До посту журналіст додав скрін-копії всіх рішень Печерського суду столиці у справі Сергія Рибалки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram