ГоловнаПолітика

РКЦ вважає непорозумінням скандал навколо заяви львівського митрополита Мокшицького

Священнослужитель не вважає війну на Донбасі карою Божою.

РКЦ вважає непорозумінням скандал навколо заяви львівського митрополита Мокшицького
Фото: rkc.lviv.ua

Римо-католицька церква вважає, що скандал навколо заяви львівського митрополита Мечислава Мокшицького виник через неправильну інтерпретацію його слів.

"Секретаріат архієпископа засвідчує, що архієпископ ніколи не стверджував, як це йому приписують, що події, які відбуваються на Донбасі, в Криму чи деінде, - це покарання за гріх геноциду, вчиненого представниками української національності проти польського населення Волині у 1943 році", - йдеться на сайті Львівської архідієцезії РКЦ.

Церква як організація не інтерпретує конкретні події як кару Божу за певні людські вчинки, таке трактування можливе тільки як приватна думка.

РКЦ вважає, що митрополит Мокшицький говорив про необхідність покаятися передусім перед Богом.

"Секретаріат хоче висловити співчуття у зв'язку з використанням слів архієпископа, проінтерпретованих усупереч його намірам, для досягнення короткотермінових політичних цілей. В останні роки Римсько-католицька церква і сам архієпископ Мечислав Мокшицький неодноразово виступали у стосунках з апостольським престолом і на міжнародній арені як прихильники створення умов для розвитку вільної і справедливої України", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, в одному з останніх номерів польського журналу Niedziela Мокшицький сказав, що війна на Донбасі - це знак від Бога, що "на українському народі все ще лежить гріх геноциду". Він також висловив думку, що поки український народ не покається, у нього не буде Божого благословення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram