ГоловнаПолітика

Двом екс-податківцям заочно оголосили про підозру, - Матіос

Низенко перебуває в Іспанії, а Чорнобай переховується на території України.

Двом екс-податківцям заочно оголосили про підозру, - Матіос
Фото: 24tv.ua

Військова прокуратура заочно оголосила про підозру колишнім начальникам Державної податкової служби Києва Олегу Низенку й управління в Одеській області Олександру Чорнобаю у справі про заподіяння збитків державі на 96 млрд гривень.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Він повідомив, що операція із затримання 24 травня 23 екс-керівників податкових органів проходила одночасно в 15 регіонах країни, оскільки напередодні стався витік інформації.

"В ніч з 22 на 23 травня о 5:20 3 людей (підозрюваних) покинули територію України", - зазначив Матіос.

Він повідомив, що в понеділок, 29 травня, прокуратура заочно повідомила про підозру ще двох екс-керівників Податкової.

"Сьогодні в офіційному порядку оголошено і направлено, відповідно до Кримінального процесуального кодексу, підозри двом дуже знаковим для економіки людям - це начальник податкової адміністрації Одеської області Чорнобай... і всім відомий ще з часів "помаранчевої революції" пан Низенко - начальник податкової адміністрації Києва і Київської області", - сказав Матіос.

За словами Матіоса, Низенко перебуває в Іспанії, а Чорнобай переховається на території України.

Також головний військовий прокурор повідомив, що екс-заступник начальника Податкової Києва Тетяна Детюк, яка отримала умовний термін восени 2016 року, досі перебуває під охороною спецслужб.

Нагадаємо, правоохоронці

вилучили під час обшуку в Низенка 1 млн доларів, 250 тис. євро і 2 кг золота.

23 керівники управлінь податкової часів президентства Віктора Януковича були затримані вранці 24 травня. Поліцейські разом з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманих доправляли в аеропорт "Київ" (Жуляни) вертольотами. Їм інкримінують участь у схемі збору грошей з підприємств, оминаючи держбюджет.

Суд заарештував 12 затриманих екс-податківців з 23, іншим обрано запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою. Загальна сума застав - 444 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram