ГоловнаПолітика

Янукович виступив проти розгляду його справи судом присяжних

Адвокат екс-президента заявив, що 70% присяжних можуть бути заангажованими.

Янукович виступив проти розгляду його справи судом присяжних
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Віктор Янукович, обвинувачений у державній зраді, проти розгляду його справи в Оболонському районному суді Києва судом присяжних.

Про це заявив адвокат Віталій Сердюк на підготовчому засіданні в понеділок.

За його словами, він висловлює позицію як свого клієнта, так і адвокатів.

"Захист наполягає на тому, щоб розгляд всіх питань, пов'язаних з цією справою, зокрема і на стадії підготовчого засідання, проводився виключно судом у складі трьох професійних суддів без залучення присяжних", - сказав Сердюк.

Говорячи про причини небажання Януковича залучати присяжних до судового процесу, адвокат заявив, що "близько 70% присяжних є колишніми співробітниками правоохоронних органів і можуть бути заангажовані чинними керівниками силових органів для участі в суді".

Нагадаємо, Януковичу інкримінують те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він здійснив держзраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму і об'єктів держвласності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Обвинувачення буде просити про довічний термін для Януковича.

У 2011 році, будучи президентом, Янукович висловлювався за можливість суду присяжних для обвинувачених у тяжких злочинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram